Hoogwaardige pellets

Pellets hebben een hoog rendement

De verbranding van houtpellets geeft een hoog rendement zo lang je kiest voor hoogwaardige pellets met een verbrandingswarmte tussen 16,5 en 18 MJ/1.000 kg.

Houtpellets zijn 100% ecologisch

De houtpellets worden gemaakt van zaagsel en houtkrullen die meestal plaatselijk geproduceerd worden in België of in een van onze buurlanden. Ze zijn vervaardigd van residuen van twee houtsoorten, met name naaldbomen en loofbomen. De verbranding ervan is niet giftig, CO2-neutraal en geurloos.  
Wij verkopen zelf geen pellets meer.
Hieronder vindt u informatie over pellets. 
Mocht u vragen hebben over pellets mag u ons steeds contacteren.

f.a.q.

JIJ ZIT MET VRAGEN? WIJ GEVEN JE GRAAG ANTWOORDEN
Air Cool Yannick beantwoordt hieronder een reeks veelgestelde vragen over de pellets die nodig zijn voor jouw pelletkachel of pelletketel.
Wat zijn pellets?
 
Stoken met hout is een mooie vorm van verwarmen. De gemakkelijkste manier van houtstoken is stoken met pellets. Pellets van de groenekachel worden gemaakt uit zuiver afvalhout, afkomstig van de houtindustrie. In speciale machines worden de houtspanen onder hoge druk samengeperst. Hierbij is géén bindmiddel of lijm nodig. Houtpellets hebben een energie-inhoud van 4,9kWh/kg. Dit is ongeveer de hetzelfde als een halve liter mazout. Pellets worden lokaal (in Vlaanderen en in Wallonië) geproduceerd. Stoken met pellets is stoken met respect voor het milieu. Pellets verbranden is CO2-neutraal. Dit betekent dat er niet meer CO2-vrijkomt bij het verbranden van pellets dan bij het verrotten van het houtafval in de natuur. Door het aanwenden van pelletverwarmingen in onze woningen dragen we bij aan de co2-reductie die dringend noodzakelijk is.
Hoe sla je de houtpellets best op?
 
De meeste eigenaars van een pelletkachel laten de pellets leveren in zakken op een pallet of kopen ze per afzonderlijke zak. In dat geval volstaat het om ze te bewaren in een garage, een schuur of in de kelder. Voor een centrale verwarming op pellets kan de levering van houtpellets in bulk gebeuren. In dat geval heb je een opslagsilo nodig.
Wist u dat (weetjes)
 
– Pellets hebben een diameter van 6 mm en zijn ongeveer 10 tot 30 mm lang. – Pellets hebben een gewicht van 650kg/m³. – De energie-inhoud van pellets is 4.9kWh/kg. – Dit is ongeveer hetzelfde als een halve liter mazout. – Pellets worden reeds in Vlaanderen en Wallonië geproduceerd. – Pellets van de groenekachel zijn een goedkope brandstof. Dus goed voor uw budget en het milieu. – Pellets zijn een brandstof met toekomst. – Pellets worden gemaakt uit zuiver afvalhout, afkomstig van de houtindustrie.