Warmtepompen en Airconditioning

Air Cool Yannick zorgt voor de beste klimaatregelinng

Op elk moment van de dag krijgt u een behaaglijk binnenklimaat, helemaal afgestemd op wat u prettig vindt. De temperatuur en luchtvochtigheid worden op een aangenaam niveau gehouden. Bovendien kan ook de lucht hiermee gezuiverd worden. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem.

Air Cool Yannick zorgt voor een aangenaam binnenklimaat

Zo kan u lekker ontspannen slapen en uitgerust wakker worden, heerlijk relaxen of fit bezig zijn. Het maakt niet uit of het buiten snijdend koud of broeierig warm is.

Air Cool Yannick blinkt met de toestellen uit op alle fronten

Ruime instelmogelijkheden, groot bedieningsgemak, luchtzuiverende werking, fluisterstil en stijlvolle, fraaie vormgeving.

Air Cool Yannick heeft verschillende extra troeven

Keuze uit verschillende merken, Draadloze afstandsbediening, Geluidsarme toestellen, Wand- en plafondmodellen (Classic/Deluxe), Moderne design (Panel, Wide), Sterke verhouding prijs/kwaliteit, Gratis prijsofferte voor nieuwe toestellen.

f.a.q.

JIJ ZIT MET VRAGEN? WIJ GEVEN JE GRAAG ANTWOORDEN

Air Cool Yannick beantwoordt hieronder een reeks veelgestelde vragen over warmtepompen en airconditioning. 

Wat is airconditioning?

Airconditioning is letterlijk het conditioneren van lucht. Het betekent dat je de lucht behandelt om het klimaat in een ruimte aangenamer te maken. Het behandelen van lucht wil niet zeggen dat je lucht alleen koelt of verwarmt. Je kunt deze namelijk ook bevochtigen, ontvochtigen en filteren.

Wat is een airconditioner?

Een airconditioner is het apparaat waarmee je de lucht in een ruimte kunt koelen, verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren. Airconditioners zijn er in verschillende vormen. Zo kennen we onder meer verrijdbare of portable airconditioners en splitsystemen. Verrijdbare airconditioners (met afvoerslang) zijn relatief goedkoop en ze kunnen worden verplaatst. Nadeel is dat ze veel geluid produceren en dat maakt ze minder geschikt voor de slaapkamer. Een ander nadeel is dat deze units behoorlijk groot zijn, waardoor ze nogal eens in de weg staan. Daarnaast is de temperatuurregeling minder nauwkeurig. Dit type installatie voert de warmte uit de ruimte af via een slang. Het zal daarom nodig zijn een gat in de buitenmuur te maken. Als alternatief kan het raam gedeeltelijk open blijven om de luchtslang naar buiten te hangen. Een splitsysteem is een vast airconditioningsysteem in uw woonkamer, slaapkamer of kantoor. Dit type wordt door een installateur geplaatst. Het systeem heeft minimaal één binnen- en buitendeel. Zowel het comfort als het rendement van zo’n installatie ligt hoger dan van een verrijdbare airconditioner. De meeste split airconditioners hebben een fraaie vormgeving en zijn ook nog eens zeer stil. En dat maakt deze units zo breed inzetbaar, je kunt ze bijna overal toepassen.

Word je verkouden van airconditioning?

Als je ’s winters zonder jas vanuit een warme huiskamer de koude buitenlucht instapt, kun je door het grote temperatuurverschil een verkoudheid oplopen. Andersom geldt dat ook, als je ’s zomers vanuit je sterk gekoelde auto in de tropische hitte stapt. Een airconditioning hoort zo ingesteld te zijn dat grote verschillen tussen de binnen- en buitentemperatuur niet voorkomen. Stelregel is dat er maximaal 8°C temperatuurverschil is tussen binnen en buiten, maar u kunt de airconditioning natuurlijk naar uw eigen wensen instellen.

Hoe zit het met het installeren van een airconditioning?

Nadat u het type installatie gekozen hebt, bepalen wij in overleg met u een geschikte plaats voor het binnen- en het buitendeel. Het binnendeel wordt, afhankelijk van het gekozen model, laag of hoog aan de wand of aan het plafond opgehangen. Het buitendeel kan bijvoorbeeld op het dak of op het balkon, aan de muur of in de tuin worden geplaatst. Zowel het buiten- als het binnendeel wordt elektrisch aangesloten (230V). Een dunne condensleiding zorgt voor afvoer van het condenswater, eventueel met pomp, dat tijdens het koelen in de binnenunit ontstaat. Dun, geïsoleerd koper leidingwerk verbindt het buitendeel met het binnendeel. Het leidingwerk dat in het zicht komt, wordt in een kunststof kabelgoot gemonteerd. Voor aanvang van de werkzaamheden zullen wij alles met u bespreken.

Wat is een single-splitsysteem?

Een single-splitsysteem is een airconditioning die uit een binnen- en een buitendeel bestaat. Koper leidingwerk verbindt de twee onderdelen met elkaar, zodat het niet nodig is een groot gat in de buitenmuur te maken. Dit systeem is geschikt om de lucht in één ruimte te behandelen. Het binnendeel zorgt voor het koelende en ontvochtigende effect in de ruimte. Het buitendeel voert de warmte af naar de buitenlucht.

Wat is een multisplitsysteem?

Bij dit systeem kunnen meerdere binnenunits op één buitendeel worden aangesloten. Afhankelijk van merk kunt u tot acht binnendelen op één buitendeel aansluiten. Dat spaart ruimte en kosten. Terwijl u binnen in meerdere ruimtes een aangenaam klimaat schept, heeft u toch maar één buitendeel. U heeft daardoor buiten aanmerkelijk minder ruimte nodig om de installatie te plaatsen dan wanneer u kiest voor meerdere single-splitsystemen.

Hoe zit het met het energieverbruik?

Alle elektrische apparatuur verbruikt energie. Met behulp van nieuwe technieken , inverter model,is men er echter wel in geslaagd het energieverbruik tot het minimum terug te brengen. Veel airconditioners hebben het energielabel A en dat geeft aan dat deze apparatuur zeer zuinig omgaat met energie. Tot een rendement van 400%!

Wat is een warmtepomp?

Al onze airconditioners zijn standaard en zonder meerprijs als warmtepomp inzetbaar. U kunt uw airconditioner dus ook als (bij)verwarming gebruiken. Uw cv-ketel hoeft minder of helemaal niet aangesproken te worden, omdat uw airconditioner uw huis verwarmt. Doordat het rendement van een warmtepomp drie- tot viermaal hoger is dan, van een cv-ketel, kunt u in het stookseizoen met uw airconditioning geld besparen! Ook als u geen aardgasaansluiting heeft, zoals in een vakantiewoning of in buitengebieden, zorgt de warmtepomp ervoor dat u met uw airconditioner ook ‘s winters een aangenaam klimaat kunt creëren.

Wat kunt u vertellen over het geluid?

Het is gelukt om design, kwaliteit en een laag geluidsniveau samen te brengen in de airconditioners. Onze airconditioners behoren tot de stilste die verkrijgbaar zijn. Zowel de binnen- als de buitenunits zijn fluisterstil te noemen. U kunt als gebruiker in alle rust van een perfect binnenklimaat genieten. Maar ook uw buren kunnen niet horen waarom het bij u in huis zo aangenaam is!

Wat is het verschil tussen een on/of airconditioner en een inverter airconditioner?

Bij een on/off airconditioner werkt de compressor met een vast toerental en staat hij aan of uit. Uw compressor draait dus op 100% van de capaciteit en als de ingestelde binnentemperatuur is bereikt zal hij afslaan. Eigenlijk net zo als de meeste verwarmingen in een woning. Bij een inverter airconditioning kan de compressor draaien met een variabel toerental en zal dus niet afslaan. De compressor kan draaien tussen +/- 40% en 130% van de nominale capaciteit. Hij kan dus sneller een ruimte afkoelen en zal daarna afhankelijk van de temperatuur langzamer gaan draaien. De invertermodellen zijn over het algemeen energiezuiniger en stiller. Een nadeel is echter dat deze apparaten iets duurder zijn.