De pelletkachels van Air Cool Yannick

Milieuvriendelijke én zuinige verwarming

Een pelletkachel is het nieuwe wapen in de strijd tegen hoge energiekosten, klimaatopwarming en maakt gebruik van 100% ecologische brandstof, met name pellets. De houtpellets zijn de in de vorm van staafjes samengeperste houtkorrels bestaande uit hout en houtafval.

Ruim aanbod pelletkachels

Air Cool Yannick werkt met de merken Puros, Karmek One & Eva Calor. De klassevolle pelletkachels van Air Cool Yannick brengen bij u thuis de juiste sfeer. Kies voor de gezelligheid van een flakkerende vlam.

Klik op het logo voor meer info

f.a.q.

JIJ ZIT MET VRAGEN? WIJ GEVEN JE GRAAG ANTWOORDEN

Air Cool Yannick beantwoordt hieronder een reeks veelgestelde vragen over pelletkachels. 

Wat is pelletverwarming?

Pelletkachels zijn het nieuwste wapen in de strijd tegen de hoge energiekosten. Een prachtig vorm gegeven kachel, een sieraad in uw huiskamer, gestookt op pellets. Hiermee bent u in staat om de energiekosten meer dan te halveren (de CV kan lager gezet worden) en heeft u de ouderwetse gezelligheid van een flakkerend vuur in uw kamer. Gaan we hiermee terug in de tijd? Ja en nee: door de moderne techniek halen deze kachels een rendement van minimaal 85%, zijn programmeerbaar (tijdschakeling en temperatuur) en gaan zuinig om met brandstof. Aan de andere kant is de kachel een ouderwets gezellige warmtebron, een centrale plaats, inderdaad, net als vroeger. En inderdaad, u bent in staat om fors op uw energiekosten te besparen.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kleine biomassaketel. De brandstof bestaat uit houtpellets, de kleine geperste korrels waarvan 1,8 kilo gelijk is aan 1 m³ aardgas. In de pelletkachel bevindt zich een voorraadvat, waaruit de pellets door middel van een vijzeltje deze de brander invoeren. Een ventilator zorgt voor de verbranding van de pellets. Een andere ventilator zorgt voor verspreiding van warme lucht in de kamer.

Het hart van de pelletkachel is een microchip: deze zorgt voor een optimale verbranding. Alles wordt gereguleerd en gecontroleerd. Snelheid van de vijzel, verbranding, ventilator, wanneer de pelletkachel automatisch aanspringt en zichzelf uitzet. Vanzelfsprekend is de pelletkachel voorzien van een automatische ontsteking .

Bovenin de pelletkachel is een brandstofvat geplaatst, die door het klepje te openen gevuld kan worden. Hoe lang u met een vol brandstofreservoir stookt van een pelletkachel? Dat is afhankelijk van het type pelletkachel, het stookpatroon etc. In de praktijk 1,5 dag tot maximaal 1 week.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?

Tot voor kort waren “brandstof-pellets” alleen gekend bij onze Oosterburen. Sedert enkele jaren is de minuscule “pellet” een gigantische opmars bezig in onze contreien en aangevuurd door de hoge gas- en olieprijzen ziet het er inderdaad naar uit dat de pellets definitief hun plaats innemen onder de brandstofalternatieven voor de dure gas en olie kosten. Pellet-brandstof heeft een aantal troeven waar we niet om heen kunnen. Vooral het feit dat we hier met de meest milieuvriendelijke brandstof te maken hebben, effent de weg voor een steile opmars van de pelletkachels en pelletketels.

100% ECOLOGISCH : De pellets van de groenekachel zijn vervaardigd uit zuiver afvalhout afkomstig uit de houtindustrie – Dit is een brandstof die milieuvriendelijk en vrij goedkoop is – Tot 50 à 60% goedkoper dan stookolie – Bestaande schoorsteen is niet nodig – Tot 30 uur autonomie door automatische aanvoer van houtpellets – Eenvoudig gebruik: één knop voor het aan- en uitdoen, 2 knoppen om de temperatuur van de kamer of de verwarmingskracht te kiezen.

Is er een aansluiting op de binnenmuur of de bestaande schouw?

De aansluiting voor deze pelletkachels is zeer eenvoudig en vraagt slechts een korte installatie. In een bestaande schouw wordt er door middel van een koppelstuk verbinding gemaakt tussen de kachel en uw bestaande schouwaansluiting.

Bij een nieuwe buitenmuur wordt er een kleine boring naar buiten toe geplaatst met aan de buitenzijde een kort inox buisje voor de afvoer van de uitlaatgassen.

Wat is een voorraadbak voor pellets?

In de pelletkachels van de groenekachel is steeds een voorraadbak voorzien waarin van 15 tot 29 kg pellets kan gevuld worden.

Dit verzekerd een grote autonomie waardoor afhankelijk van uw stookgedrag slechts één tot twee maal per week de voorraadbak moet aangevuld worden.