Pelletketels van Air Cool Yannick

Verwarming met pellets is een prijsbewuste keuze

Een pelletketel om de centrale verwarming aan te sturen is ten opzichte van andere klassieke brandstoffen een mooie besparing om het verwarmingsbudget van jouw woning.

Hoog rendement én aangename warmte

Een pelletketel geeft een aangename warmte vrij en garandeert een hoog rendement zo lang je kiest voor hoogwaardige pellets met een verbrandingswarmte tussen 16,5 en 18 MJ/1.000 kg.

Pelletketels zijn ecologisch

De pellets worden immers gemaakt van zaagsel en houtkrullen die meestal plaatselijk geproduceerd worden in België of in een van onze buurlanden. De verbranding ervan is bovendien niet giftig, CO2-neutraal en geurloos.

f.a.q.

JIJ ZIT MET VRAGEN? WIJ GEVEN JE GRAAG ANTWOORDEN

Air Cool Yannick beantwoordt hieronder een reeks veelgestelde vragen over pelletketels om jouw centrale verwarming aan te sturen. 

Wat is pelletverwarming?

Pelletketels zijn het nieuwste wapen in de strijd tegen de hoge energiekosten. Hiermee bent u in staat om de energiekosten aanzienlmijk te drukken. Gaan we hiermee terug in de tijd? Ja en nee: door de moderne techniek halen deze ketels een rendement van minimaal 85%, zijn programmeerbaar (tijdschakeling en temperatuur) en gaan zuinig om met brandstof.

Hoe werkt een pelletketel?

Eigenlijk is een centrale verwarming met een pelletketel volledig identiek aan een installatie met gas of stookolie: de brandstof, de pellets, wordt met behulp van een wormas naar de verbrandingskamer gebracht. Deze herverdeelt de warmte in het water- of luchtcircuit. Het werkingsprincipe is hetzelfde. Het is dus eenvoudig om je bestaande ketel te vervangen door een nieuwe pelletketel en je hoeft je leidingen niet aan te passen.

Wat zijn de voordelen van een pelletketel?

Tot voor kort waren “brandstof-pellets” alleen gekend bij onze Oosterburen. Sedert enkele jaren is de minuscule “pellet” een gigantische opmars bezig in onze contreien en aangevuurd door de hoge gas- en olieprijzen ziet het er inderdaad naar uit dat de pellets definitief hun plaats innemen onder de brandstofalternatieven voor de dure gas en olie kosten. Pellet-brandstof heeft een aantal troeven waar we niet om heen kunnen. Vooral het feit dat we hier met de meest milieuvriendelijke brandstof te maken hebben, effent de weg voor een steile opmars van de pelletkachels en pelletketels.

100% ECOLOGISCH : De pellets van de groenekachel zijn vervaardigd uit zuiver afvalhout afkomstig uit de houtindustrie – Dit is een brandstof die milieuvriendelijk en vrij goedkoop is – Tot 50 à 60% goedkoper dan stookolie – Bestaande schoorsteen is niet nodig – Tot 30 uur autonomie door automatische aanvoer van houtpellets – Eenvoudig gebruik: één knop voor het aan- en uitdoen, 2 knoppen om de temperatuur van de kamer of de verwarmingskracht te kiezen.

Is er een aansluiting op de binnenmuur of de bestaande schouw?

De aansluiting voor een pelletketel is zeer eenvoudig en vraagt slechts een korte installatie. In een bestaande schouw wordt er door middel van een koppelstuk verbinding gemaakt tussen de kachel en uw bestaande schouwaansluiting.


Bij een nieuwe buitenmuur wordt er een kleine boring naar buiten toe geplaatst met aan de buitenzijde een kort inox buisje voor de afvoer van de uitlaatgassen.

Wat is een voorraadbak voor pellets?

De pellets moeten opgeslagen worden in een ondergrondse silo of in een bovengrondse ruimte. De nodige ruimte die beschikbaar moet zijn voor de opslag van de pellets bedraagt ongeveer 10 m³.