Voor uw pelletkachel in de ruime regio Aarschot, Mechelen en Heist-Op-Den-Berg bent u bij Air Cool Yannick aan het juiste adres. Wij specialiseren ons al vele jaren in deze moderne, milieuvriendelijke en goedkope verwarmingsbron. Ontdek onze verschillende modellen en contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Voordelen pelletkachel

Een pelletkachel biedt verschillende voordelen, zowel voor het milieu als uw energiefactuur. Daarnaast is een pelletkachel bijzonder gezellig en heeft ze een hoog gebruiksgemak.

Goed voor het milieu.
Een pelletkachel heeft het uiterlijk van een gewone kachel, maar gebruikt zogeheten houtpellets als verbrandingsbron. Deze pellets zijn gemaakt van zuiver houtafval. Dit wordt, zonder bindmiddelen en lijm, samengeperst tot kleine pellets met een diameter van 6 mm en 3 tot 6 centimeter lang. Het verbranden van deze pellets is volledig CO2-neutraal. Er komt in de pelletkachel minder CO2 vrij dan wanneer dit houtafval zou verrotten in de natuur.

Goed voor uw energiefactuur.
Met een pelletkachel bespaart u heel wat op uw energiefactuur. Eén kilogram pellets staat gelijk met de energiewaarde van een halve liter stookolie. Om een gelijke energiewaarde te bekomen, betaalt u voor pellets tot de helft minder. Door een pelletkachel in te schakelen als verwarmingsbron, moet u veel minder beroep doen op uw centrale verwarming en bespaart u op de stookkosten.

Gezellige verwarmingsbron.
Bij Air Cool Yannick, specialist voor Mechelen, Heist-Op-Den-Berg en Aarschot in pelletkachels, vindt u tussen onze verschillende modellen ongetwijfeld de kachel van uw dromen. Onze pelletkachels hebben dezelfde gezellige uitstraling als een traditionele kachel.

Gebruiksgemak.
Een pelletkachel bevat een geautomatiseerd systeem om de pellets tijdens het branden aan te voeren. Met een volledig voorraad kan uw pelletkachel tot 30 uur branden zonder dat u de pelletvoorraad moet aanvullen. U start de pelletkachel eenvoudig met één druk op de knop. De kachel beschikt verder over een handig bedieningssysteem om de temperatuur te regelen.

Kies voor Air Cool Yannick

Om onze klanten bij de plaatsing en het onderhoud van pelletkachels een uitstekende service te garanderen, focussen wij ons voor uw pelletkachel op de regio’s Aarschot en Mechelen. Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Ook voor het aankopen en leveren van pellets kan u ons inschakelen.